Mega idee

Disclaimer: aceasta postare nu are scop comercial, e doar recunoastere pentru reactia unui brand la o potentiala situatie de criza.

Numai daca tii mortis, nu te duci la Mega Image. E peste tot si are cam de toate. Plus ca eu am unul non-stop chiar cum ies din bloc. Pe scurt toata lumea ii stie. Iar asta vine la pachet si cu multa expunere.

Pe langa toate specialitatile alea pe care le gasim doar la ei, dintr-o initiativa de sustinere a productiei locale, lantul de magazine a introdus ‘colectia’ Gusturi romanesti. Si ca sa puna o fata autenticului, echipa de comunicare a pregatit afise cu agricultorii care livreaza produsele. Dar pe fondul neincrederii generale (cu destule motive intemeiate), la care se adauga un incident amuzant chiar din magazin, in blogosfera s-a ridicat intrebarea: oamenii de pe afise exista in realitate sau e un artificiu de marketing, care implica niste poze de pe Shutterstock?

Ca un brand care se respecta si foloseste puterea social listening-ului, responsabilii de comunicare au zis ca cea mai corecta abordare nu e o declaratie publica, niste cuvinte goale care sa dezminta rumorile. Asa ca au adunat oamenii care au disecat subiectul si i-au dus la Glodeanu sa cunoasca oamenii in cauza. Si i-au cunoscut, au aflat povestea din spatele afiselor si au invatat despre culturile lor. Un fel de end-to-end rasturnat: clientul final cunoaste producatorul, iar asta a starnit reactii pozitive atat pentru abordarea situatiei de comunicare, cat si pentru linia de produse locale.

Concluzia? Chapeau bas, Mega! Reactivitate, real-time marketing si transparenta ca la carte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *