SEO si/sau social media

SEO si social media, doua strategii ce concureaza pe agenda lumii digitale. Ele pot exista independent, dar impreuna au un impact mult mai important in pozitionarea business-ului/brandului tau.

Desi social media nu figureaza printre factorii de ranking folositi de Google, prezenta pe retelele sociale trimite semnale pozitive catre motoarele de cautare si creste sansele de pozitionare organica.

Ce au in comun SEO si social media? Continutul! Iar daca cuvintele-cheie permit pozitionarea business-ului pe diferite arii, social media e vehiculul care ajuta diseminarea continutului pe o diversitate de platforme. Rezulta mai mult trafic si un plus de domain authority.

Revenind la cuvintele-cheie, ele nu sunt rezervate doar pentru obiective de SEO, pot fi folosite si pentru crearea continutului din social media. Majoritatea platformelor de social media se regasesc in topul domeniilor cu cea mai mare autoritate, asa ca ar merita ca postarea de pe Twitter sau de pe Facebook sa includa cuvinte-cheie cu volume mare de cautare care sa adauge inca o sursa de credibilitate pentru solutia/produsul promovat.

Pana la ranking, obiectivul e vizibilitatea. Sa fii prezent acolo unde e audienta ta, pregatit sa raspunzi nevoilor din piata. Pe scurt, nu e despre ori-ori, ci si-si, pentru ca atat SEO, cat si social media adauga caramizi la fundatia brandulului/business-ului si atrag interactiuni cu utilizatorul final.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *