Lèche-vitrines

Nu sunt atat o impatimita a shopping-ului pe cat de mult imi place sa ma uit la vitrine. Nu ca sa-mi imaginez cum ar arata produsele expuse in garderoba mea, ci pentru sentimentul pe care mi-l inspira si pentru micro-universul pe care il propun.

Si pentru ca toate astea trebuiau sa aiba un nume, li s-a spus visual merchandising! Pe scurt, e o practica din retail care presupune amenajarea creativa a vitrinelor si a magazinelor, in scopul accelerarii vanzarilor. Pe lung, e o poveste. O poveste care porneste de la obiecte si calatoreste printre referinte culturale si sociale pentru a genera experiente in spatiul fizic.

M-am intors recent din vacanta si in plimbarile mele am vazut vitrine anoste in Madrid, dar pline de culoare in Segovia. Mi-am adus aminte ca si noi avem destule exemple de locatii care exploreaza si exploateaza simturile (si buzunarul) consumatorului.

Pentru voi, dar si pentru mine, am rascolit in folderul de resurse care ma trage de urechi din cand in cand ca sa nu-l dau uitarii si am regasit 3 site-uri care merita o rasfoiala.

One Door *ei chiar vand solutii de visual merchandising

VMSD

Zen Merchandiser *visual merchandising pentru bijuterii

Spor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *