Din offline in online si inapoi

Scriam saptamana trecuta despre evaluare. Dar cumva am facut nedreptatea pe care o facem mai mereu, raportandu-ne la evaluare ca la o etapa inconturnabila pentru activitatile online. Si cum ramane cu offline-ul totusi? Tocmai partea vizibila, palpabila a business-ului ramane intr-un con de umbra atunci cand vine vorba despre masurarea rezultatelor?

Noroc ca s-au gandit unii si la asta! Odata cu tranzitia spre mobil si conversiile si-au mutat cuibul, asa ca a devenit mai important ca niciodata sa monitorizam si sa optimizam campanile de promovare in functie de canalele cele mai performante. Iar e-commerce-ul e terenul de joaca catre care se indreapta toata lumea, asa ca optimizarea ajunge cuvant de ordine.

Desi revolutia digitala e pe buzele tuturor, datele de la Google zic ca peste 70% din conversiile online se realizeaza prin telefon. Si cum masori un apel? Prin call tracking. Unde vezi rezultatele? In Google Analytics. Cine face asta? O echipa de oameni destepti de la Invox.

Cum? Cu numere alocate dinamic in functie de sursa de trafic. Ce rezulta? Date despre cele mai performante canale de marketing. Daca aveti o echipa de vanzari, puteti folosi inregistrarea convorbirilor pentru imbunatatirea discursului, iar daca aveti un CRM, il puteti integra cu platforma lor de call tracking.

Pare simplu, dar ideea mi se pare foarte inteligenta, iar pentru business-urile care functioneaza pe sistemul de ‘comanda telefonica’ mi se pare mina de aur sa afle unde ar trebui sa-si investeasca banii de promovare 😉

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *