Day 2

Ce-ar fi un eveniment pentru tineri fără discuții despre inovație și social media? Recunosc, a fost segmentul cel mai așteptat de mine pentru a trage cu urechea la profesioniștii din domeniu în care m-am aventurat de curând.

Primul segment al conferinței ne-a adus perspectiva companiilor despre inovație și implicațiile utilizării rețelelor sociale în strategia de business. Mihai Popescu de la Accenture vorbește despre cazul ideal în care obiectivele de afaceri susțin obiectivele de comunicare, dar și despre riscurile scurgerii de informații în cazul unor proceduri nereglementate.

Dan Cristea de la ING Bank ne-a reamintit că singurul cost al învățării este timpul, iar într-o societate informațională, un plan de învățare este imperios necesar pentru a dezvolta competențe interdisciplinare care permit flexibilitate în acțiune și planificare.

Day 2

Al doilea segment a adunat experții în comunicare. Blogger cu experiență, Cristina Bazavan a știut cum să transforme rețelele sociale în suport media pentru activitatea profesională. Alexandru Negrea, consultant și trainer social media ne-a reamintit regulile conținutului relevant și importanța scriiturii pentru viitorii oameni de comunicare. Carismaticul Toader Păun de la Europa FM a făcut o sinteză a pașilor de urmat într-o strategie de promovare eficientă: momentul potrivit, conținut original, dialog, adaptarea mesajelor la specificul rețelelor de comunicare și autenticitate, iar Cristi Dorombach ne-a avertizat asupra efectelor negative ale social media și tendința de tabloidizare.

Secțiunea de workshop-uri i-a adus pe tineri față în față cu specialiștii de la Accenture, Misys și Optaros care au venit pregătiți cu oportunități de carieră, iar ziua s-a finalizat în același ton seren, cu o sesiune de dezvoltare personală cu Dana Burghel- suntem noi înșine, doar după ce renunțăm la toate măștile impuse de diversele contexte sociale.

Poate că experiența primei zile a ajutat, de aici și organizarea mai riguroasă, dar și tinerii au prins curaj și au intervenit cu întrebări la conferință. Cât despre social media și așteptările mele, conținutul prezentat s-a limitat la noțiuni fundamentale, perfect coerente și utile pentru un start optim, dar am simțit lipsa unor intervenții care să depășească locurile comune și noțiunile abordate excesiv. Și Seth Godin scrie despre lucruri simple și aparent evidente, dar toate își găsesc ecou în lumea marketingului și deschid arii de reflecție profunde.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *