In urmarire generala

adsAparté: Recunosc, am incalcat promisiunea. Nu am scris ieri. Pentru ca am ales sa vorbesc. Mai precis sa povestesc cu 3 oameni destepti tot din industrie, asa ca sper sa primesc bilet de voie.

Cate reclame vezi pe zi? Probabil cateva zeci. Din ce in ce mai multe companii incep sa inteleaga potentialul marketingului online si vor sa fie acolo. Unii aleg sa se pozitioneze relevant, altii la gramada. Si pentru ca ad-urile clasice nu mai erau de ajuns, a aparut remarketingul sau ad-urile care te urmaresc peste tot, tot timpul. Te-ai plimbat pe un site de imobiliare? Ai umplut cosul de cumparaturi cu garderoba de toamna, dar nu te-ai hotarat daca sa golesti cardul inca? Hai ca te ajutam noi sa nu cumva sa uiti ce ai inceput!

Pe scurt, prin remarketing poti afisa ad-uri utilizatorilor care au interactionat cu site-ul, conturile de social media sau aplicatiile tale. Rezulta doua beneficii principale: brand awareness (le reamintesti oamenilor ca esti acolo si ca pot apela la produsele/serviciile tale) si conversie (de cele mai multe ori conversia nu se realizeaza la primul contact, iar aceasta forma de a reaminti potentialilor clienti de solutia pe care au cautat-o).

Tacticile sunt diverse: display, email, on-site, SMS, iar principalul avantaj e ca targetarea e foarte bine definita (sau cel putin asa ar trebui). Indiferent de ce alegi sa faci, gandeste-te la mesajul prin care vrei sa te reconectezi cu audienta, implementeaza cu atentie pixeli de tracking si optimizeaza. Testeaza mai multe formate si mesaje si reinvesteste bugetul in cel care aduce cele mai multe conversii.

E un fel de a doua sansa, dar nu o irosi cu mesaje neinspirate, audiente prea largi si expunere excesiva.

Daca nu ma crezi pe mine, Neil Patel explica pas cu pas.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *