Daca brandul ar fi o persoana…

Spune-mi ce iti place ca sa-ti spun cine esti! Exact la asta m-am gandit cand am dat peste acest site. Mai tineti minte lectiile alea despre segmentare si descrierea publicului tinta? Englezii s-au gandit sa scape de rationamente, inferente si alte silogisme si au conceput un instrument care genereaza portrete virtuale pentru diferite categorii de public pornind de la ceea ce stiu deja despre audienta lor.

Site-ul are in spate o baza de date care, spun ei, se actualizeaza constant cu informatii si date de la consumatori. Cu o simpla asociere de concepte, preferinte sau atitudini poti recrea universul consumatorului tau potential. Rezulta date demografice, stil de viata, obiceiuri de consum media, perceptia asupra brandurilor, atitudini si opinii, comportament digital si gradul de interactiune in social media.

Eu m-am jucat cu un profil pornind chiar de la cuvantul-cheie ‘Facebook’.  Ca sa nu va stric distractia, va las mai jos doar o parte din ce am aflat:

2

 

De retinut ca informatiile sunt valabile pentru spatiul britanic, dar as zice ca e un exercitiu bun si pentru agentiile cu branduri internationale in portofoliu.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *